Over de MKV en de kanosport

De Maaslandse Kanovereniging

Bij de MKV draait het om sportiviteit, avontuur, ontspanning en gezelligheid! Onze vereniging telt ongeveer 100 leden, waarvan circa de helft jeugd. Het clubhuis is gevestigd aan de weg tussen Oss en Macharen. Vanuit ons terrein kunnen we te water alle kanten op; we hebben we een eigen slalomparcours voor de deur; het natuurgebied “Het Ossermeer” op vijf minuten varen afstand en via het kanaal is ook de Maas binnen handbereik.

We zijn een actieve vereniging. Elke avond zijn er een of meerdere trainingen en in de weekeinden maken we veel uitstapjes. Zo doen we bijvoorbeeld mee aan slalomwedstrijden; gaan we vaak een tocht op zee of in de Biesbosch varen; zijn we regelmatig op het wilde water te vinden en zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen & barbecue altijd weer een succes! In de winter gaat de training voor de echte diehards gewoon door en organiseren we eskimoteerlessen in het Golfbad Oss.

De Kanosport & Kanodisciplines

Kanovaren is een brede sport en bestaat uit meerdere disciplines. Zo kennen we bijvoorbeeld kanoslalom, toervaren, kanopolo, wildwatervaren, afvaarten, zeekajakken en freestyle. Of je nou actie en avontuur wilt, je kracht en conditie wilt verbeteren of wilt ontspannen in de natuur, in de kanosport kan het allemaal. Bij de Maaslandse Kanovereniging worden vrijwel alle disciplines beoefend, dus voor ieder wat wils!