Wat doe je in Coronatijd?

Geplaatst op: 12 oktober 2020

Wat ga je doen in corona tijd als je niet naar het buitenland kan. Nou dat antwoord is snel gemaakt. Lekker kanoën in ons eigen kikkerlandje. Met Hemelvaart ging de NZKV (Nederlandse Zeekayak Bond) tocht al niet door waar we eigenlijk mee wilde. Dit jaar wilde wij ook meedoen aan de Elfstedentocht per kano, maar ook dat ging niet door.

Dus op naar Sneek waar we een trekkershut hadden gereserveerd en 3 dagen lang hadden gekanood. Over het Sneekermeer en slootjes erom heen. Waar we natuurlijk ook weer op plekken kwamen waar de Elfstedentocht ook zou komen. Eerste rondje konden we mooi vanuit de camping maken in de avond rondje IJlst gekanood waar de Elfstedentocht ook altijd door heen komt.

Dus 3 dagen ons goed vermaakt in Friesland.

In juni / juli hadden we nog 3 weken vakantie. Dat zou eigenlijk Oostenrijk worden en dan wandelen in de bergen. Maar voor nu gekozen om een week in de Weerribben gaan te kanoën. We hadden een huisje bij Kraggenburg. Dit ligt ongeveer 20 km van Giethoorn.

Vanuit Giethoorn en Dwarsgracht prachtige tochten gemaakt door de wieden. Mooi veengebied met smalle slootjes, koeien, bruggen en dorpjes. Echt Hollands ten top.

Als afsluiting van de vakantie nog een mooie kanotocht gemaakt van Lelystad naar de Marker Wadden. Vanuit Lelystad is het 10 km kanoën. Het was goed te doen. We hadden mooi weer en leuke golfjes. Door corona ging de veerboot nog niet naar de Marker Wadden vanuit Lelystad. Dus was het lekker rustig. Aangeland op de Marker Wadden daar een ticket gekocht om een mooie wandeling te maken waarbij je veel verschillende vogels ziet. De moeite waard om met je kano deze opgespoten eilanden een keer te bezoeken met je kano!

Laatste week van onze vakantie nog een twee daagse kanotocht gemaakt vanuit de Dajaks (kanoclub Dordrecht). Via de Merwede richting Moerdijkbrug en dan om de Jacomien richting Paardenkop waar we geluncht hadden. De Paardenkop is een plek waar je kan wild kamperen in de Biesbosch. Vanuit de Paardenkop allemaal slootjes gekanood richting overnachtingsplaats bij de Bolle Bever. We hadden hier een leuk klein twee persoons trekkershut bij jachthaven van Oversteeg. Het was ook echt maar voor twee personen. De volgende dag via de Noordwaard naar sluis Werkendam gekanood waar we via Merwede met 4/5 bft tegen richting de Dajaks hadden gekanood.

    Judith