Waddenzeetocht 5 – 8 mei 2016

Geplaatst op: 25 mei 2016

Op donderdag 5 mei stond al vroeg de wekker te rinkelen.  Walter, Judith, Jan, Tanja en Floor zouden om 6.15 de kano’s op de auto’s laden en gelijk vertrekken naar Lauwersoog.  Theo en Els zouden vanuit Vorstenbosch vertrekken.  De planning was om 10.15 uit Lauwersoog te vertrekken naar Schiermonnikoog. Uiteindelijk vertrek was om 10.45 uur. We moesten de kano’s nog inpakken en daar ben je wel even tijd mee kwijt.

Het was prachtig zonnig weer en geen wolkje aan de lucht en windkracht 2/3. Dus prima vaarweer.

Lekker gepeddeld naar Schiermonnikoog waar we in de middag aankwamen. We hadden niet nog later moeten vertrekken in Lauwersoog anders konden we het laatste stuk gaan wadlopen met de kano. Aangekomen in de jachthaven moesten we nog zeker 2 km lopen met onze kano richting camping.  Het lopen met de kano en bepakking erin was het zwaarste van de hele dag, maar op de helft van deze wandeltocht kwamen we natuurlijk de terrasjes tegen. Dus even een goede pauze voor een lekker stuk appelgebak.

Daarna op weg naar de mooie duincamping . In de avond lekker en gemakkelijk uit gaan eten.

 

Vrijdag 6 mei overtocht van Schiermonnikoog naar Moddergat. In de ochtend de tentjes ingepakt. Toen weer 2 km teruggelopen naar de jachthaven van Schier. Onze warming-up weer gehad. Ook deze dag begon weer zonnig en alweer warmer dan de dag ervoor. Rond 8.45 zaten we weer in onze volgepakte kano. Rustig vaarwater en op ons gemak naar Moddergat gekanood  Rond 11.45 uur aan kwamen we aan in Moddergat.  Ook in Moddergat begon het water weer te zakken en dan snap je ook wel dat het MODDERGAT heet.

De camping lag niet ver van het punt waar we waren uitstapt. Alleen hadden we een hindernis en dat was de dijk. Hoe komen we hier nu over heen? Nou dat ging prima met 2 man sterk en een kanokarretje waren we zo op de camping. Daar hadden we nog een hele middag. Theo is zijn auto gaan ophalen in Lauwersoog met de fiets en bij terugkomst nog een keer op en neer naar Lauwersoog gereden, zodat we de andere auto’s ook nog konden ophalen. Nog boodschappen gedaan en in de avond gebarbecued. In de middag besloten dat we de volgende dag niet naar Ameland zouden varen. Op zondag zouden de voorspellingen zijn windkracht 5 met stoten naar 6.

Dus  nieuwe planning gemaakt en de volgende dag van Moddergat naar Holwerd gekanood.

 

Zaterdag 7 mei: ook deze dag weer zonnig.  Gekanood naar Holwerd onder rustige omstandigheden. Lekker de zelfgemaakte muesli repen van Walter onderweg gegeten. Ook weer een mooi tochtje.

In de avond lekker macaroni gegeten en nog een stuk gewandeld door Moddergat en nog mooie foto’s gemaakt van een ondergaande zon.

Zondag 8 mei tentjes opgeruimd en op ons gemak ontbeten en rustig weer richting Oss gereden waar we vroeg in de middag weer waren. Het was weer super gezellig en het weer was deze dagen ook super. Al  bij al genoten van het weer, water, zeehondjes en met een gezellige groep!!

Foto´s