Toertocht Wadden Hemelvaart 2018

Geplaatst op: 28 mei 2018

Hemelvaart biedt ieder jaar weer de mogelijkheid voor een korte kanovakantie.

Deze keer voegen zich 3 Belgische vaarders bij onze club. Zij zijn zeer ervaren op wildwater maar hebben nog nooit op de Waddenzee gepeddeld.Met 6 man van de MKV levert dat een leuke groep voor expedities.
We vertrekken donderdagmorgen om 8 uur en liggen rond 12.00 uur in het water bij de sluizen van Lauwersoog. Vandaar het wad op met afgaand tij richting Engelsmanplaat. Helaas is het water al te laag en de tijd te kort dus keren we weer terug naar Lauwersoog. De tenten opgezet in Moddergat, een klein plaatsje aan de Waddendijk.

De volgende dag op tijd weg om de jachthaven van Schier te bereiken. Net voordat de haven droogvalt komen we aan. We lopen het dorp in en huren fietsen. Een heerlijk dagje zon en zee. We moeten wachten tot het opkomend tij voldoende hoog is voor vertrek naar het vaste land. Hoe kun je de tijd beter doorbrengen dan met een heerlijke maaltijd in de Toxbar? Vooral bekend om de saté met friet. De terugweg is behoorlijk pittig vanwege aantrekkende wind die flinke golven opstuwt van opzij.
De derde dag varen we van Holwerd de veerhaven, naar Nes op Ameland. Een prachtige dag met rustig weer. We spotten enkele zeehondjes. Eenmaal terug bij Holwerd krijgen de Belgen een lesje ZHKH op zee. Nu weten ze hoe je iemand op volle zee weer in de kano kan helpen of een sleepje kan geven. Naast het varen is het sociale aspect heel belangrijk. In Moddergat wordt er die avond veel uitgewisseld tussen België en Nederland. De Belgen krijgen van de ons een miniatuur vuurtoren van Schier en de Belgen trakteren ons op enkele speciale bieren. Lang leve de leut!
Zondag wordt er niet meer gevaren vanwege de slecht weersvoorspelling. Dan maar inpakken en naar huis.
het was weer geweldig.

Foto´s