Toertocht Dortse Biesbosch

Geplaatst op: 14 mei 2016

Zaterdag 23 april is de MKV met een grote groep (Judith, Walter Jan, Roy, Wim, Gerda, Floor, Stijn, Els en Theo) richting Dordrecht gereden om bij de Dajaks (kanovereniging Dordrecht) in de Dordtse Biesbosch te gaan kanoën.  Foto’s volgen snel!!

Na een rondleiding van het clubhuis en de botenloods konden we de kanokleding gaan aandoen. Walter had nog een uitleg gegeven via de kaart  welke route we ongeveer wilde gaan kanoën. De planning was om een klein stukje over de rivier en dan via de Otter sluis de Biesbosch in te gaan.  Dan via het Katse gat weer terug te varen naar de club.  Het water stond laag, dus we konden niet door alle kreekjes. Maar via de kreekjes die te bevaren waren, konden we mooi naar het Biesbosch bezoekerscentrum varen. Daar een koffiestop en even genoten van het zonnetje. Het was een koude dag met af en toe een hagel of regenbuitje, maar we konden tussen de middag onze lunch mooi in het zonnetje nuttigen.

Op de terugweg zagen we ineens een hoed met gezicht boven water drijven. Onze Jan was omgeslagen met zijn kano. De hulptroepen er gelijk op af. Jan is aan de punt van de kano van Theo gaan hangen en Theo had  Jan richting de kant gebracht. Jan kwam er achter dat hij voordat hij de kant bereikte ook in het water kon staan. Met hulp kon Jan weer in zijn kano stappen. De vraag blijft nu. “ Hoe kan het dat onze Jan was omgeslagen”?

Er stond op dat stuk stroming en er was een lijn met drijvers in het water gespannen. Jan dreef meer richting de lijn en maakte een mis slag. Al bij al viel het gelukkig mee. We waren al op de terugweg. Jan had daarna een lekkere warme douche bij de Dajaks club genomen.

Al bij al 17 km gevaren bij een lekkere koude dag en onder leiding van onze Biesbosch gids Walter.  Het was een leuke, mooie en sportieve dag!