Sail Amsterdam 2015

Geplaatst op: 31 augustus 2015

Op vrijdag 21 augustus zijn Floor, Els, Judith P.,Theo, Tanja en Jan H. richting kanovereniging Sloterplas gereden om daar te overnachten. In de avond gebarbecued en gezellig bij elkaar gezeten. In de avond vroeg naar bed, want de volgende dag zou om 4.45 uur de wekker gaan. Dus een kort nachtje.
Renee en Belinda zouden op zaterdagochtend vertrekken vanaf kanovereniging Zeeburg.

Op zaterdag werden we gewekt door de leden van kanovereniging Sloterplas. Het was nog donker. Boterhammetje gegeten en onze kano’s geladen met voldoende water, want het zou die dag 27 graden worden. Vanuit Sloterplas zijn we met 70 kanoërs vertrokken. Vanuit Sloterplas moesten we nog ongeveer 16 km varen richting de Oranjehaven waar de schepen lagen. Bij Nemo zouden we verzamelen met kanovereniging Gaasperplas en kanovereniging Zeeburg en Sloterplas. Met 507 kanoërs zijn we tegelijk richting de Oranjehaven gevaren. Renee en Belinda waren vertrokken van kanovereniging Zeeburg en kwamen we bij Nemo tegen. Daar langs de prachtige oude schepen. Als kanoer voel je je als een dwerg tussen al die grote schepen. Het was een prachtig gezicht met die 450 kanoërs en al die andere bootjes.

Nadat we langs alle oude schepen zijn gevaren, is elke kanovereniging weer terug gevaren naar zijn eigen club. Wij moesten nog ongeveer 16 km terug kanoën naar Sloterplas. Bij elkaar hadden we 32 km gekanood en een super leuke dag gehad met mooi weer. Over 5 jaar is de volgende Sail Amsterdam.

Foto´s