Lustrum toerweekend de Weerribben

Geplaatst op: 16 mei 2017

Vrijdag 5 mei zijn we al om 8.00 uur bij de MKV. Boten en bagage laden en op weg naar Belt-Schutsloot. Het is nogal koud. Bij de meesten moet nog even het enthousiasme komen om onze kanokleding aan te doen. Op de thermometer in de auto staat 8,5 graad. Nou snel omkleden en gaan met die banaan. Nou ja kano dan. Een rondje van 11 km door een prachtig natuurgebied met slootjes en wat stukken open water. Ondertussen komen we nog wat rietsnijders tegen.  Zelfs nog een persoon in een kano met een rietstengel in haar zwemvest. Deden ze dat zo vroeger?

Na een mooi tochtje weer voldaan bij de auto en daarna naar het mooie waterresort Bodelaeke bij Giethoorn.

 

Nou dat is andere koek. Geen tent opzetten, maar een lux huisje gelijk aan het water. We hebben een acht en zes persoonshuisje. Daarna spullen uitladen en boodschapjes doen. In de avond macaroni voor 14 personen.

 

Volgende dag weer bijtijds op. Er staan vandaag twee activiteiten op het programma. In de ochtend gaan we vanaf het huisje naar de Beulakkerwiede varen en dan zal de groep onderweg splitsen. Eén groepje gaat naar Schokland waar een Scandinavische markt is en een ander groepje zal de kanotocht wat langer varen.

Beide groepen hebben een leuke dag. De mensen die de hele dag hebben gekanood hebben leuke slootjes, maar ook lekker veel wind op de Beulakkerwiede. Maar het zonnetje komt die dag al door, dus warmer als de dag ervoor.

In de avond lekker gebarbecued.

 

Op zondag weer bijtijds op voor een mooie tocht door Giethoorn en via de Bovenwiede en het Molengat gekanood. Nou vandaag dan eindelijk het lustrumgebakje waar we (onder andere) voor gekomen zijn. Met zijn allen een lekker appelgebak met slagroom en proosten op het 40 jarig bestaan van de MKV.

Wederom weer een mooi tochtje. In de middag en avond gaan al een paar mensen naar huis, de rest blijft nog een nachtje.

 

Op maandag is er nog een “vroeg-uit-je-nest” tocht. Om 6.30 (!) zitten er al een aantal in de kano. Nog een rondje Giethoorn gedaan. Daarna weer naar huis.

Het was een mooi en voldaan weekend met gezelligheid, lekker gegeten, volop kanoplezier gehad en een mooi huisje in goed gezelschap! Wat wil een kanomens nog meer.

Foto´s